Hoi Ceremoniemeester!

Jij kan vast wel wat tips gebruiken bij het organiseren van een ceremonie. Neem je veel over of doet het bruidspaar nog veel zelf? In deze blog geef ik jou extra tips om het bruidspaar te inspireren. Veel plezier!

Etiquette huwelijksceremonie

Stel, het bruidspaar hecht er waarde aan, dan weet jij precies hoe het zit: wie zit waar? Als het bruidspaar de trouwzaal binnenkomt is het de bedoeling dat de gasten gaan staan. Vóór en tijdens de ceremonie zit en loopt de bruid rechts, ná de ceremonie loopt ze links van haar echtgenoot. Vergeet niet: ook het bruidsboeket wisselt mee!

Binnenkomst bruidspaar

Jij als ceremoniemeester stelt jezelf vaak aan deelnemende mensen, zoals een predikant en muzikanten. En! Iedereen kijkt altijd naar de ceremoniemeester om het knikje te ontvangen ter teken dat de ceremonie echt gaat beginnen. Leuk!

Fotograaf trouwlocatie

Informeer nog even bij het bruidspaar of zij specifieke wensen hebben over de foto’s van de dienst. Misschien willen ze juist alleen de fotograaf foto’s laten maken en dat de gasten hun telefoontjes en camera’s achterwege laten. En check vooraf even of de doorgang naar het balkon – indien aanwezig- open is voor de fotograaf.

Verrassing bruidspaar

Natuurlijk heeft het bruidspaar zelf al uitgebreid nagedacht hoe zij binnen willen komen. Maar misschien is het nog leuk om een neefje nog stoer aan te kleden als FBI-agent, terwijl hij de ringkussentjes draagt (of een ringkoffer :-)) Of denk aan een spandoek van jute waarop staat ‘Onze oom gaat trouwen’. Bedenk een leuke variantie die aansluit bij het bruidspaar.

Ceremonie organiseren

Laat het bruidspaar de planning compleet los te laten tijdens de ceremonie. Bespreek vooraf met hen of er misschien een samenzangnummer is wat spontaan kan vervallen om tijd te besparen. Bespreek deze ideeën voor met alle betrokkenen.
Lees in deze blogs andere leuke en handige tips of vraag nu het gratis E-book aan… Verras jouw bruidspaar met unieke tips van andere bruidsparen over het organiseren van een ceremonie en ontvang alles meteen in je mailbox!

Veel succes!

Liefs Nathalie
Trouwdienst Expert

Tijdelijk actie

Ontvang nu 2 gratis ansichtkaarten bij bestelling van een prachtig gelofteboekje!
× Waar kan ik je mee helpen?