Hoe kies je muziek voor tijdens de ceremonie?

Wat je waarschijnlijk ten diepste wilt als je muziek voor je bruiloft gaat uitzoeken, is dat jullie je als stel op je gemak voelen tijdens de dienst. En dat jullie gasten zich thuis voelen, want niet iedereen is gewend aan de kerkelijke ceremonie tijdens een bruiloft. Livemuziek verandert de sfeer en stelt mensen op hun gemak. Mits goed gebracht en uitgevoerd, dat is wel zo comfortabel voor iedereen, haha!

Muziek maakt dus een belangrijk onderdeel uit van je bruiloft. Maar waar kiezen jullie voor? Naar welke muziek luister je vaak? Is er bij de ceremonie misschien een mix te bedenken met pop en christelijke nummers?

Passende muziek voor jullie als bruidspaar

Het verschilt per stel hoeveel nummers er in een dienst worden gespeeld. Soms is er een nummer wat een bruidspaar graag wil horen tijdens de dienst, als luisternummer. En bruid: weet je al op welk nummer je binnen gaat komen en je naar je mooie aanstaande loopt?

Sommige bruidsparen die hun ceremonie plannen huren een koor, begeleid door een pianist. Of de plaatselijke kerkband en bevriende muzikanten. Een andere manier om te zorgen voor die gewenste intieme dienst, is om een zangeres in te huren met pianist of gitarist. Soms wordt deze bezetting gecombineerd met een organist. Er worden dan nummers verdeeld wie welke nummers speelt. Een aanrader als jullie niet kunnen kiezen.

Zangeres trouwdag

Zelf geniet ik ENORM van het spelen voor bruidsparen die trouwen in de kerk. Het is zo persoonlijk.. Bij het uitgezochte luisternummers kun je soms een speld horen vallen. Zoveel emoties, zo uniek. Klik hier voor muziekvideo’s en meer informatie. Liever meteen een belafspraak inplannen in mijn agenda voor vrijblijvende kennismaking? Dat kan, klik hier!

Ik denk graag mee met jullie!

Nog meer inspiratie nodig? Vraag meteen mijn gratis E-book aan! Veel inspiratie (en plezier!) bij het kiezen jullie muziek tijdens de ceremonie.

 

Veel liefs,

Nathalie
Trouwdienst Expert

Gratis E-book ‘Jullie Trouwdienstgids’

× Waar kan ik je mee helpen?