Kerkzaal wordt trouwzaal

Waarschijnlijk krijgt ieder onderdeel van jullie bruiloft een extra mooie en persoonlijke touch, zodat het geheel feestelijk en aangekleed is! Hebben jullie hierbij al gedacht aan de kerkzaal? Met een aantal aanpassingen kun je van de zaal een prachtige, bij jullie passende plek maken waar jullie bruiloftsgasten hun ogen uit zullen kijken tijdens de ceremonie. Ter inspiratie hierbij enkele ideeën. In mijn gratis E-book staan meer tips!

Foto: Timothée Pons, Unsplash

 

1. Sfeervolle achtergrond

De meeste gebouwen hebben redelijk saaie muren… Stylisten hebben hiervoor een goede oplossing bedacht en inspireren jou om een eigen stijlvolle achtergrond te maken, een zogenoemde ‘backdrop’. Met bloemen, tule, stof en zelfs hout en meteen kun je zorgen voor de mooiste foto’s. Trending op dit moment zijn geometrische vormen in combinatie met bloemen. Misschien is jullie ceremoniemeester toevallig een handige klusjesman en die goede vriendin creatief met bloemen? 😉

 

Foto credit: Etsy.com

 

2. Persoonlijke foto’s

Wat meteen bij binnenkomst een bijzonder aandachtspunt zal zijn voor de gasten, is een fotocollage van jullie als stel. Verzamel aankomende tijd leuke foto’s van jullie samen vanaf jullie eerste dating-periode naar nu als bijna-man-&-vrouw en kopieer de foto’s. Hang de foto’s aan een mooi koord langs de zijmuur met houten wasknijpertjes en zet bij de muur enkele mooie planten en bloemen neer voor een mooi totaalplaatje. Ook zie je steeds vaker dat de foto’s op een mooi welkomsbord verzameld zijn bij de entreehal.

Foto: Sarandy Westfall, Unsplash

3. Denk hoog

Als het enigszins realistisch is om mooie decoratie op te hangen aan het plafond of aan de hanglampen: doen! Het geeft een mooi effect in de ruimte van de zaal. Denk aan het ophangen van lampionnen in jullie kleuren of mooie lange doeken van organza. Hoge pilaren waar je grote planten op zet is een prima alternatief. In plaats van de wijze woorden: ‘Denk groot’ is het advies bij deze tip: ‘denk hoog’ 🙂

Foto: Sara Reeve Photography

 

4. Stoelen bruidspaar

Jazeker, de bordjes van ‘Mr & Mrs’ doen het altijd goed aan de stoelen van jullie als bruidspaar. Maar wat vind je ervan om jullie stoelen speciaal te laten afleveren voor een bijzonder effect die niemand verwacht? Houden jullie van samen film kijken? Huur dan ergens leuke vintage bioscoopbankjes. Willen jullie de ceremonie lekker dichtbij jezelf houden? Zet mooie fauteuils neer om lekker te genieten tijdens de ceremonie. Of ga je een houten bankje schilderen in jullie kleur? Ga lekker los! (maar onderzoek goed of de verf geschikt is… Verf & bruidskleding… Je weet wel… :-D)

Foto: Mickel Alexander, Unsplash

 

Zin in nog meer inspiratie? Vraag nu gratis mijn E-book aan meer tips voor jullie trouwdienst. Hele fijne trouwdag gewenst!

Veel liefs,
Nathalie

PS. De tijdelijke actie van de mooie gelofteboekjes al gespot? Mis het niet!

× Waar kan ik je mee helpen?